ایزو22000استاندارد مدیریت در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی می باشد استقرار آن می تواند استقرار سیستم مدیریت کیفیتایزو 9001نیز تلقی گردد . ولیکن استقرارایزو 9001نمی تواند استقرار ISO-TS29001 تلقی گردد ،ایزو 9001بر الزامات سیستم مدیریت و ISO-TS29001بر الزامات فنی و روش استاندارد تدوین شده برای ایمنی موادغذایی دلالت دارد .
مفاهیم و اصطلاحات تخصصی
عدم انطباق میدانی
فرایند طرح ریزی سیستم ایمنی یک کار تیمی می باشد برای استقرار سیستم ایمنی مواد غذایی ابتدا باید مشخصات محصول و مراحل تولید و مواد اولیه مواد کمک تولیدی مشخص شود. سپس سازمان باید اقدام به شناسایی و ارزیابی خطراتی که ایمنی و سلامت مواد غذایی را تهدید میکند بپردازد . در گام بعدی سازمان اقدام به تعیین برنامه های پیش نیازی PRP ها و برنامه های پیشنیازی عملیاتی OPRP می نماید . بعد از آن نوبت به ارزیابی PRP ها و تعیین CCPP ها می رسد. سازمان باید اقدام به توسعه سیستم وانتقال اطلاعات مربوط به سیستم به پرسنل نماید سازمان باید اقدام به ارزیابی اثربخشی سیستم مدیریت و OPRP ها و CCPها نماید سیستم باید اقدام به ممیزی و کنترل اجرا و اثربخشی نمایند.
استاندارد متد / روش اجرایی صحه گذاری
هدف از تدوين اين روش اجرايي محاسبه و تخمين عدم قطعيت آزمونهايي است که در داخل آزمايشگاه انجام مي شوند. این روش اجرایی برای کلیه آزمون های مشمول در دامنه کاری آزمایشگاه که به روش استاندارد انجام می شوند، کاربرد دارد.
– ایجاد اطمینان در مصرف کننده به سلامت و ایمنی مواد غذایی و زنجیره مواد غذایی – جهانی بودن و ایجاد مزیت رقابتی در صادرات – امکان پیاده سازی به تنهایی و یا با سایر سیستم های مدیریتی مانند ISO 9001 و ISO14001 – پوشش کلیه الزاماتHACCP – الزام به تبعیت از قوانین و مقررات بهداشتی و ایمنی مواد غذایی – تخصصی بودن در صنایع غذایی – مستندسازی مناسب – نگرش سیستماتیک بجای نگرش محصولی – داشتن استاندارد های پشتیبان برای ارائه راهنمایی و رفع ابهام مانند ISO 22004 و ISO 22005